Kwaśnica i ziemniocanka prosto z garnka gaździny!
Macie ochotę odkryć prawdziwe smaki góralskiej i wiejskiej kuchni? A może chcecie spędzić czas razem w pachnącej, gwarnej i pełnej smaku atmosferze? Zapraszamy Was na rodzinne warsztaty kulinarne prowadzone przez gospodynie ze Stowarzyszenia Społeczno Kulturalnego Grojcowianie!
W programie wspólnie przygotujemy dwa klasyczne dania:
aromatyczną kwaśnicę – króla góralskich stołów,
rozgrzewającą ziemniocankę – prostą, a tak pyszną!
20 września (sobota), godz. 10:00
Dom Kultury im. Wiktorii Kubisz
Wstęp wolny!
Zapisy: 33 812 58 86 lub w sekretariacie Kubiszówki.
Wydarzenie odbędzie się w ramach projektu „Beskidzkie etno-przygody w kręgu rodzinnych zwyczajów i tradycji” dofinansowanego z programu Narodowego Centrum Kultury „EtnoPolska. Edycja 2025”.