Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, że ze względu na wykrycie bakterii Salmonella spp wycofano partię salami pochodzącego z Włoch. Sprawdź, czy masz je w domu i pod żadnym pozorem go nie jedz.
Informacja o szkodliwej substancji trafiła do GIS poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach.
Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży, a organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.
- Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje Główny Inspektorat Sanitarny.
Szczegóły dotyczące produktu
Nazwa produktu: Salame Strolghino
Numer partii: 16
Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023
Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Kraj pochodzenia: Włochy
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz