Zamknij

Włoskie salami wycofane. Masz je w domu? "Nie jedz go pod żadnym pozorem"

17:39, 20.02.2023
Skomentuj Zdjęcie ilustracyjne. Fot. pixabay.com/pl/ Zdjęcie ilustracyjne. Fot. pixabay.com/pl/

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował, że ze względu na wykrycie bakterii Salmonella spp wycofano partię salami pochodzącego z Włoch. Sprawdź, czy masz je w domu i pod żadnym pozorem go nie jedz.

Informacja o szkodliwej substancji trafiła do GIS poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach. 

Salami wycofane. Masz je w domu?

Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży, a organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.

- Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje Główny Inspektorat Sanitarny. 

Szczegóły dotyczące produktu

Nazwa produktu: Salame Strolghino

Numer partii: 16

Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023

Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L

Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne

Kraj pochodzenia: Włochy

 

(Źródło: GIS)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%