Uczeń bielskiego Gastronoma Tomasz Krawczyk, a właściwie jego ciastko na bazie biszkopta, z flagą miasta oraz elementem bielsko-bialskiego herbu, będzie konkurować z 23 propozycjami przygotowanymi przez firmy cukiernicze z całego miasta na konkurs wypieków promujących Bielsko-Białą.
O firmach biorących udział w finałach pisaliśmy tutaj:
[ZT]570[/ZT]
10 maja poznaliśmy finalistę konkursu cukierniczego pt. Słodkie połączenie zorganizowanego przez Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych z okazji 70. rocznicy połączenia Bielska i Białej. Zadaniem młodzieży Gastronoma było przygotowanie ciastka promującego nasze podwójne miasto.
Powoli, mam nadzieję, wracamy do normalności. Tym razem na słodko i z elementami charakteryzującymi nasze miasto. Za nami kolejny etap wyłaniania ciastka, które będzie symbolem połączenia Bielska i Białej. Dzisiaj próbowaliśmy 20 propozycji młodzieży ze szkoły gastronomicznej. Poziom był niezwykle wysoki i słodki
- ocenił prezydent Bielska-Białej Jarosław Klimaszewski.
Tomasz Krawczyk został 24. finalistą konkursu cukierniczego z okazji 70-lecia połączenia Bielska i Białej. W finale, który odbędzie się 18 maja w centrum konferencyjnym hotelu Dębowiec, jego ciastko będzie się mierzyć z wypiekami 23 przedsiębiorstw cukierniczych działających na terenie miasta.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz