Zamknij

Uczeń z bielskiego Gastronoma dołączył do konkursu

11:41, 11.05.2021 | Bielskirynek.pl - źródło: UM Bielsko-Biała
Skomentuj Ciastko-finalista konkursu bielskiego Gastronoma
REKLAMA

Uczeń bielskiego Gastronoma Tomasz Krawczyk, a właściwie jego ciastko na bazie biszkopta, z flagą miasta oraz elementem bielsko-bialskiego herbu, będzie konkurować z 23 propozycjami przygotowanymi przez firmy cukiernicze z całego miasta na konkurs wypieków promujących Bielsko-Białą.

O firmach biorących udział w finałach pisaliśmy tutaj:

[ZT]570[/ZT]

10 maja poznaliśmy finalistę konkursu cukierniczego pt. Słodkie połączenie zorganizowanego przez Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych z okazji 70. rocznicy połączenia Bielska i Białej. Zadaniem młodzieży Gastronoma było przygotowanie ciastka promującego nasze podwójne miasto.

  • I miejsce w szkolnym konkursie zajął Tomasz Krawczyk,
  • II miejsce Sylwia Masny,
  • III miejsce Kamila Olek,
  • wyróżnienia otrzymali Dawid Heinrich oraz Klaudia Kluka.

Powoli, mam nadzieję, wracamy do normalności. Tym razem na słodko i z elementami charakteryzującymi nasze miasto. Za nami kolejny etap wyłaniania ciastka, które będzie symbolem połączenia Bielska i Białej. Dzisiaj próbowaliśmy 20 propozycji młodzieży ze szkoły gastronomicznej. Poziom był niezwykle wysoki i słodki

- ocenił prezydent Bielska-Białej Jarosław Klimaszewski.

fot. Paweł Sowa/Wydział Prasowy UMBB - Wręczenie nagród

Tomasz Krawczyk został 24. finalistą konkursu cukierniczego z okazji 70-lecia połączenia Bielska i Białej. W finale, który odbędzie się 18 maja w centrum konferencyjnym hotelu Dębowiec, jego ciastko będzie się mierzyć z wypiekami  23 przedsiębiorstw cukierniczych działających na terenie miasta.  

fot. Paweł Sowa/Wydział Prasowy UMBB - Ocena prac

 

(Bielskirynek.pl - źródło: UM Bielsko-Biała)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%